Van De Moer Instruments

Goede geluidsapparatuur kopen: onze tips

Heb je een feestje gepland of ben je DJ en op zoek naar een geluidsinstallatie? Dan is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over welke geluidsset je juist nodig hebt. Wil je goede geluidsapparatuur kopen? Dan lees je dus beter eens onze tips vooraleer je online geluidsapparatuur bestelt of naar de winkel spurt.

De speakers

Naast de muziek zijn het in de eerste plaats de luidsprekers die belangrijk zijn als je wilt starten met goede geluidsapparatuur kopen. Omdat de speakers de componenten zijn die het geluid voortbrengen, is dat onderdeel heel belangrijk wat de geluidskwaliteit betreft. Maar de juiste geluidsapparatuur kiezen is niet zo eenvoudig want alleen al de luidsprekers bestaan in alle kleuren, maten en stijlen. Waar je de luidsprekers wilt opstellen bepaalt echter al veel: op de grond, op een statief of wil je ze bevestigen aan de muur? Kies in dit geval de luidspreker die de beste oplossing biedt voor jezelf. Daarnaast bepaalt de grootte van de luidspreker niet heel veel wat de kwaliteit betreft. Het best ga je in de winkel nog altijd zelf luisteren naar het geluid. Van de Moer verkoopt ook luidsprekersets waardoor je zelf niet meer moet combineren.

De versterker

Bij het kiezen van een goede versterker moet je vooral letten op het uitgangsvermogen. Dat slaat op de hoeveelheid geluid die uit de versterker komt. Als je een luidspreker koopt van 100 watt, dan moet je zorgen dat je een versterker kiest van minstens 100 watt.

Je kan echter ook kiezen voor een luidspreker met ingebouwde versterker: dat zijn de actieve luidsprekers. De passieve luidsprekers hebben geen ingebouwde versterker en moeten dus apart aangesloten worden op een versterker. Ook bij Van de Moer kan je kiezen voor actieve luidsprekers en passieve luidsprekers.

Bron van de muziek

Afhankelijk van de bron van je muziek ga je goede geluidsapparatuur kopen. Werk je met cd’s, vinylplaten of dvd’s? Of heb je het eerder voor draadloos via de telefoon, tablet of computer? Die verschillende factoren spelen een rol bij het kiezen van de versterker en de aansluitingsmogelijkheden. Je kan kiezen voor een versterker met ingebouwde mediaspeler, maar het is handiger om te kiezen voor een aparte aansluiting omdat die kwaliteit vaak beter is. Als je in de toekomst nog wil uitbreiden, dan kan je dat ook beter doen als je losse onderdelen hebt. Voor DJ’s zijn er bij Van de Moer speciaal aparte DJ-sets.

Mening van de experts

Wil je goede geluidsapparatuur kopen? Dan kan je altijd de mening vragen van de experts. Bij Van de Moer kan je terecht voor deskundig advies over alle producten. Ga langs in de winkel of contacteer hen online.

Mobiele versie afsluiten