Van De Moer Instruments

Ukelele kopen? Ontdek deze toppers.

Een ukelele kopen kan als beginner een beetje verwarrend zijn: er zijn immers erg veel soorten, modellen en specificaties. Een overzicht.

De ukelele, door sommigen ook ukulele of zelfs oekelele genoemd, is in regel een instrument dat de verschijning heeft van een kleine gitaar en vier snaren heeft. De snaren zijn meestal van nylon en worden gestemd in GCEA. Er zijn ook andere stemmingen mogelijk. Door zijn kleine gestalte is het instrument heel makkelijk mee te nemen. Reizende muzikanten vinden in de ukelele dan ook een ideale reispartner. Er zijn verschillende bodysoorten, gaande van klein naar groot: de sopranino, de sopraanukelele, de concertukelele of concerto ukelele, de tenorukelele, baritonukelele en de basukelele. De grootte van de body heeft een grote invloed op de klank: hoe groter de body hoe ‘warmer’ (dus meer lage tonen) en hoe luider (de grotere klankkast zal meer volume produceren). Het spreekt voor zich dat het praktisch gemak wel een klein beetje afneemt bij de grotere types, hoewel het ook nog relatief kleine instrumenten betreft. De grotere modellen komen qua afmeting ook dichtbij een kleine gitaar.

We stellen je enkele instrumentjes voor, die zeer populair zijn:

1. Stagg US-Lemon Sopraanukelele

Voor wie echt weinig geld wil spenderen maar toch nog een écht instrumentje in handen wil hebben dat goed klinkt en op stemming blijft is deze Stagg Sopraanukelele een mooie optie. Ze bestaan in verschillende kleurtjes. Ideaal ook voor de kleinere kinderen die graag eens de ukelele willen proberen.

2. Leho Aleho Concert Ukelele

Deze Concerto is ook nog niet echt een aanslag op je bankrekening, maar is toch al een zeer degelijk instrumentje met een heel fijne klank. Hij heeft een unieke sound én looks, toch bijzonder voor een instrument in deze prijsklasse. Bovendien heeft hij goede stemmechanieken, die je niet snel in de steek zullen laten. Een beschermend hoesje krijg je er zomaar bij!

3. Lag Tiki Uku 8C Concerto

Het Franse Lag is al lang een gekende naam in de gitaarwereld, en staat vooral bekend om kwalitatieve instrumenten voor een schappelijke prijs. Die lijn zetten ze ook verder in deze ukelele. Je krijgt een uitstekend klinkende ukelele, die erg mooi op stemming blijft.

4. Islander MC4 Ukelele Concerto

De Islander MC4 Concerto is iets duurder, maar biedt dan ook veel waar voor zijn geld. Mooie constructie, geweldige klank, en een leuk design.

5. Korala UKC910

De Korala UKC 910 Concert Ukelele kopen is een ukelele in concert-formaat, een formaat dat net iets groter is dan de sopraan. Door de iets grotere body is deze wat luider en warmer van geluid. Deze UKC910 is volledig massief dao (tropisch hout), wat de klank erg ten goede komt.

Natuurlijk zijn er nog vele andere modellen beschikbaar. Wil je graag zo’n ukelele kopen? Kom dan gerust eens langs in onze winkels in Aalst, Geraardsbergen en Borsbeek of struin doorheen onze webshop!

 

 

 

Mobiele versie afsluiten