Van De Moer Instruments

NAMM 2018: Nord Electro 6

Electro 6 Header

Elke toetsenist droomt van een Nord en ook deze keer weet het Zweedse bedrijf Clavia muzikanten over heel de wereld te imponeren: nu met de Nord Electro 6. Een fantastisch flexibel en mobiel instrument boordevol bekroonde sounds van vintage elektromechanische en akoestische instrumenten.

Er zijn drie onafhankelijke en multitimbrale klanksecties of engines die met de gebruiksvriendelijke interface gemakkelijk te bedienen zijn. Nooit meer in digitale menu’s zoeken naar die ene klank. Bij Nord kan je alles bedienen via de fysieke knoppen; en daar zijn er veel van.

De opvolger van de populaire Electro 5D

Net zoals zijn voorganger heeft de nieuwe Electro drie individuele klanksecties: piano, orgel en sample/synth. De nieuwste klanken zitten al opgeslagen in het toestel maar Nord geeft telkens de mogelijkheid om andere klankbibliotheken toe te voegen.

Wat is er nieuw?

Met nieuwe modellen en opvolgers zijn er altijd een heleboel nieuwe functies. Nieuw bij de Electro 6 is ‘seamless transitions’, vertaald de naadloze overgangen. Geen abrupte stops tussen het veranderen van klanken en patches want de release samples en effecten blijven doorlopen, ook na het selecteren van een nieuwe klank.

Heel wat functies die geïntroduceerd werden in de Nord Stage 3 zijn nu ook te vinden in de Electro 6. Layering is de laatste jaren ontzettend populair geworden en ook in dit toestel kan je de drie klanksecties op elkaar ‘layeren’ of naast elkaar gebruiken met de split-functie. Er zijn 6 split punten met Split Point Crossfade. Zo kan je de splits mooi en naadloos laten overgaan over enkele toetsen heen. De lengte van de crossfade kan je zelf aanpassen (kort, lang of geen crossfade).

Naast een update in de klanken kunnen Nord liefhebbers nu ook genieten van de verfijnde en bijgewerkte Program Section. Het oproepen en opslagen van klanken gebeurt nu veel gemakkelijker wegens de nieuwe copy/paste functie en een nieuwe Page View.

Piano’s zoals je ze nog nooit hebt gehoord

Wie de nieuwe Nord Piano 3 al getest heeft,  weet van de nieuwe selectie akoestische, elektrische en digitale piano’s in de nieuwe Nord Piano Library. Voor de beste pianoklanken moet je bij Nord zijn. Rijk, diep en hyperrealistisch. Bij Nord worden de instrumenten zeer nauwkeurig gesampled zodat de nuances en het karakter van elk instrument perfect gesimuleerd worden. Je hoort niet alleen de trillingen van de snaren maar ook de hamers die de snaren aantikken, de resonantie van de kast, de dempers, de pedalen, etc. Dit verrijkt het spelen en zorgt voor extra dynamiek en emotie.

Als dat niet genoeg is, heeft de piano sectie naast een rijkere polyfonie ook nieuwe creatieve piano filters. Zo kan je het timbre van elke piano zachter of juist harder doen klinken.

Voor de fervente orgelist

De orgelsectie C2D van de Electro 6 zit boordevol orgelsimulaties van onder andere de B3 Tonewheel,  Vintage Transistor en nu ook twee pijporgels. Daarnaast is ook Dual Organ Mode nieuw. Dit biedt snelle toegang en controle over dual manual orgel opstellingen. Ben je een zeer fervente orgelspeler dan kan je best voor de Electro 6D gaan. Die heeft fysieke drawbars.

Tenslotte heeft De Nord Electro 6 een vintage 122 Rotary Speaker-simulatie die een essentieel karakter toevoegt aan het orgel. Je kan hem natuurlijk in verschillende modes zetten(Slow, Fast en Stop en Drive Control).

 

Sample Synth sectie

Nord heeft zijn eigen Sample bibliotheek die ze constant updaten en die is gratis. Je kan de klanken van je Nord nog jaren na aankoop vernieuwen. De Nord Sample Library 3.0 is boordevol klanken en samples van alle mogelijke instrumenten: synthesizers, strijkers, blazers tot zelfs exclusief gelicentieerde Mellotron en Chamberlin modulaties. En deze kan je allemaal met verschillende parameters aanpassen (attack, decay, release, filters en velocity). Bovendien kan je ook je eigen samples in het toestel toevoegen met de gratis Nord Sample Editor software voor zowel Windows als Mac. Je hebt tot 512MB geheugen voor je eigen unieke sounds. Dat is dubbel zo veel als het geheugen in de Electro 5.

Verkrijgbaar in 3 modellen

De Nord Electro 6 zal in de lente van dit jaar verkrijgbaar zijn in uw dichtstbijzijnde Van De Moer Instruments winkel.

Semi-gewogen waterfall klavier

Gewogen hamer actie klavier

De prijzen zijn nog niet bekend. Voor meer informatie over dit toestel kan u ons altijd contacteren.

Mobiele versie afsluiten