Van De Moer Instruments

Band optreden: basistips & -tricks

Band optreden

Als band optreden is een hele uitdaging. Je wilt namelijk graag dat alles vlot verloopt en je fans tevreden zijn. Om deze fans te verzamelen en niets te vergeten geven wij enkele basistips en -tricks om als band te gaan optreden.

Fans verzamelen

Als band is het enorm belangrijk om fans te hebben die altijd achter je staan. Deze fans komen uiteraard niet vanzelf. Een goede tip hierbij is om een stad te selecteren waar je graag wilt optreden. Vaak begin je bij een iets grotere stad in de buurt want je wilt geen onnodige benzinekosten hebben. Om een grotere stad te bereiken start je het best met kleine steden errond te selecteren en daar te gaan optreden. Als je hier gaat optreden probeer je alvast zoveel mogelijk gegevens te verzamelen van de bezoekers. Zo kan je bijvoorbeeld hun e-mailadressen verzamelen aan de inkom. Houd deze goed bij want als je eenmaal in de grotere stad gaat optreden, stuur je een mailtje naar al deze fans om hen uit te nodigen. Ga eerst langs bij ongeveer 5 kleinere steden en treed, indien nodig, een paar keer op in bepaalde steden. Doe dit tot je zelf vindt dat je een mooie verzameling fans hebt.

Checklist

Voor je vertrekt, maak je best een checklist op. Dat kan gaan van de kleinste tot grotere zaken. Zo mogen de gitaristen zeker hun plectrums niet vergeten en de drummers hun drumstokken. Dat klinkt heel logisch maar vaak worden zo’n kleine zaken vaak vergeten. Als DJ mag je vast en zeker je muziek niet vergeten mee te nemen op USB, je computer, CD’s, … Moet je nog speciale lampen voorzien of is er reeds voldoende licht aanwezig?

Contract

Het is erg belangrijk om een contract te hebben met de locatie waar je zal optreden. Neem op voorhand even een kijkje om alvast een beeld te hebben van de zaal. Afhankelijk van welke instrumenten je bespeelt, heb je daarnaast ook de nodige voorzieningen nodig. Als DJ moet je weten wat er reeds voorzien is en wat je zelf moet meebrengen. Als rockband heb je een parkeerplaats nodig om al je instrumenten op een veilige manier te laden en te lossen.

Gebruik deze basistips & -tricks om je band optreden alvast geslaagd te maken. Wie weet kan je binnenkort alvast een wereldtour doen! Maar begin alvast bij het begin.

Bewaren

Mobiele versie afsluiten