Van De Moer Instruments

3 onmisbare kleine festivals in België en Nederland

kleine festivals belgie nederland

Wie denkt aan festivals, denkt wellicht in de eerste plaats aan de grote festivals met internationale artiesten, meerdere podia en duizenden bezoekers. Maar misschien is die drukte wel niet je ding, of ben je op zoek naar een intiemer festival, met minder bekende namen op de affiche en waar het draait om meer dan enkel de muziek. Op deze 3 kleine festivals (of toch kleinere) is dat het geval.

La Truite Magique

Dit onafhankelijke festival heeft zijn naam echt niet gestolen. De kleine festivalweide van La Truite Magique ligt aan een riviertje en door de kleine oppervlakte en de gezellige decoratie hangt er een heerlijk magisch sfeertje. De artiesten in de line-up brengen bijzondere muziek, van swingende bluegrass over intieme folk tot garage pop, Americana en psych bands. Verwacht je maar aan muzikale verrassingen, interessante ontmoetingen en gezellige babbels aan het kampvuur.

Kort gezegd

Intiem, bijzondere muziek, eerlijke voeding en zo weinig mogelijk commerciële sponsors – een van de gezelligste kleine festivals!

Wanneer?

11, 12 en 13 augustus 2017

Waar?

Cetturu 1, Tavigny / Houffalize, Belgium

Paradise City

Fan van elektronische muziek? Dan is dit festival misschien wel iets voor jou. Op deze paradijselijke locatie, badend in het groen rond een kasteel, inclusief slotgracht (zwemmen op eigen risico!), vind je een line-up van bijzondere artiesten. Ook duurzaamheid is belangrijk voor de organisatoren. Op alle vlakken proberen ze de groene keuze te maken. Denk herbruikbare bekers, a whole lotta veggie food, kraantjeswater, beperking van het afval … Goed eten, goede muziek en dat allemaal met een ecologisch tintje!

Kort gezegd

Elektronisch, ecologisch en eeeh-adembenemend mooi.

Wanneer?

23, 24 en 25 juni 2017

Waar?

Kasteelhoekstraat 1, 1820 Steenokkerzeel

Festival The Brave (Nederland)

Echte instrumenten, indie, folk, sit-down-and-shut-up-concerten met singer-songwriters, kampvuren …  Op dit kleine festival vind je enkel pure muziek. Slechts 1200 bezoekers kunnen op de festivalweide terecht. Tot 23 uur kan je er genieten – en dat zal je zeker doen! – van de muziek op de twee podia met versterkte muziek, The Pit en The Cherry Garden. Maar het feestje is dan nog niet gedaan! Tot in de vroege uurtjes zijn er akoestische sessies bij verschillende kampvuren verspreid over de weide.

Kort gezegd

Intiem, pure muziek, geen DJ’s.

Wanneer?

26 augustus 2017

Waar?

Fruittuin van West || Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam, Nederland

 

Welk van deze kleine festivals spreekt jou als muziekliefhebber het meeste aan?

Mobiele versie afsluiten