Verselab header
nieuws, tips, tips voor pianisten

Roland Verselab: all-in-one productiestudio

De Roland Verselab oftewel de MV-1 is een nieuwe stand-alone muziekproductiestudio voor het creëren van muziek van A tot Z.
Je kan muziek programmeren met de ingebouwde sequencer. Er zijn ontelbaar veel klanken en effecten en je kan tenslotte vocals of instrumenten opnemen met de ingebouwde microfoon en inputs.

Roland heeft enkele weken geleden de Verselab MV-1 gelanceerd. Die wordt aangekondigd als een all-in-one productiestudio, vergelijkbaar met de MPC of Maschine. Hier is dus geen computer voor nodig en met de gebruiksvriendelijke workflow maak je nieuwe nummers in een mum van tijd.

Eigenlijk is de MV-1 een moderne workstation maar dan zonder klavier. Uiteraard kan je zeer eenvoudig via MIDI een klavier aansluiten. De verschillende tracks kan je aansturen met verschillende MIDI-kanalen. Er is een XLR-ingang om je microfoon aan te sluiten, maar het toestel heeft zelfs een klein ingebouwd microfoontje die goed genoeg is voor het opnemen van demo’s. Voor het grotere werk kan je dus je studiomicrofoon aansluiten want deze all-in-one productiestudio heeft zelfs fantoomvoeding.

De Roland Verselab heeft een raster van 16 pads en heeft onderaan het toestel 16 TR-REC stepsequencer knoppen. Deze zijn in tegenstelling tot de TR instrumenten, kleine rubberen knopjes. Met de 16 pads kan je gemakkelijk instrumenten en drums live spelen. Er zijn meer dan 3000 Zen-Core klanken aan boord en je kan extra klanken toevoegen via Roland Cloud.

Er zijn vier melodische kanalen waaronder een bas-, vocal- en twee instrumenten-kanalen. Maar je kan hier eender welk soort klank in programmeren. Je hoeft dus geen basgitaar of bassynth programmeren in het bas-kanaal. Daarnaast heb je ook vier drumkanalen, eentje voor de kick, snare, hi-hat en tenslotte een extra kanaal voor een volledige kit.

Op vlak van I/O kan je een MIDI-keyboard aansluiten of MIDI van de MV-1 uitsturen naar andere hardware. Naast de XLR-ingang voor microfoon zijn er twee Jack-inputs om analoge instrumenten op te nemen of samplen. Via de SD-kaartslot kan je gemakkelijk nummers wegschrijven. Ten slotte zijn er twee hoofdtelefoonuitgangen en een stereo uitgang om het geluid naar luidsprekers te sturen. De USB-B poort is om het toestel aan te sluiten op je computer.

Met ingebouwde templates of sjablonen kan je zeer gemakkelijk een nummer maken. Het werkt op dezelfde manier als Ableton’s session view waar je verschillende loops of patronen maakt en vervolgens gebruikt als bouwstenen voor je song. Ben je blij met de structuur van je song dan kan je mixen en masteren met een druk op de knop.

De Roland Verselab kan je trouwens linken met Zenbeats van Roland. Zo heb je nog net iets meer controle en zicht op het hele productieproces. En ja, hij kan op batterijen.

Voor meer informatie over de Roland Verselab MV-1 kan je terecht op onze website.

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie