Van De Moer Instruments

Hoe de juiste drumstokken kopen?

de juiste drumstokken kiezen

Bij de aanschaf van een drumset ben je misschien meer gefocust op de drumset zelf en de cimbalen. Dat is ook volledig normaal. Nochtans is het niet onbelangrijk om het juiste paar drumstokken te kiezen. De juiste drumstokken zullen je helpen om comfortabeler en dus ook beter te spelen. Maar hoe nu precies de juiste drumstokken kopen? Hier vind je enkele tips.

De onderdelen van een drumstok

Een drumstok lijkt misschien een eenvoudig, meestal houten stokje, maar de vormen van dat stokje maken wel degelijk verschil. Zo zijn er verschillende diktes, lengtes, uiteindes, schouders en punten, die elk een invloed hebben op je drumspel.

Vic Firth drumstokken: dikke drumstokken 2Bdunne drumstokken 7Adrumstokken met korte schouders

Wat betekenen de codes?

De codes staan voor de dikte en de toepassing van de stokken. In de begindagen was er een heel duidelijk systeem, waarbij het cijfer de omtrek van de drumstok aangaf en de letter de toepassing. Hoe lager het nummer, hoe groter de omtrek. S stond voor Street, B voor Band, A voor Orchestra. Vandaag zijn er echter lichte variaties van producent tot producent, waardoor het algemene systeem niet meer altijd klopt. Drumstokken kopen is daardoor misschien iets moeilijker geworden. Goed lezen en vergelijken is de boodschap!

Tips

Welke tip of punt?

De tip raakt de drum en cimbalen, dus het is niet erg verwonderlijk dat de vorm ervan een hoge impact heeft op de sound. De vorm bepaalt namelijk hoeveel contact er wordt gemaakt en dus hoe het klinkt als je drumstok je drum of cimbalen raakt. Daarnaast zorgt een nylon tip ook voor een ander, lichter geluid en gaat hij langer mee dan een houten punt.

Nog een laatste tip: oefen af en toe ook met zwaardere drumstokken dan de drumstokken die je gebruikt om op te treden. Zo verbeter je tijdens het oefenen je snelheid en kracht en zal je comfortabeler kunnen drummen tijdens een optreden. En zo kan je zonder bezwaar meteen meerdere paren drumstokken kopen.

Mobiele versie afsluiten