Van De Moer Instruments

Digitale Piano kopen voor beginners: 5 toppers

digitale piano voor beginners

Als je start aan een opleiding piano (aan de muziekschool) heb je natuurlijk een goed instrument nodig waarop je kan oefenen. Je kan meteen gaan voor een akoestische piano, maar uit praktische en andere overwegingen is een digitale piano kopen voor beginners een goede optie (verschillen tussen de akoestische piano en de digitale piano kan je vinden in één van de vorige blogs).

Een digitale piano kopen voor beginners: enkele tips

Een digitale piano kopen voor beginners is niet meteen de gemakkelijkste opgave als leek. Er bestaan immers heel veel modellen, allen met een vaak zeer verschillend prijskaartje. Eén van de belangrijkste zaken om mee rekening te houden is dat de digitale piano een degelijk klavier moet hebben, met gewogen toetsen. Gewogen toetsen zijn toetsen die als je ze aanslaat wat ’tegengewicht’ bieden, zoals bij een akoestische piano. Bij die akoestische piano moeten die toetsen immers een heel systeem van hamertjes in werking zetten. De aanslag, of toucher, is van groot belang voor het aanleren van de juiste techniek.

De voordelen van een digitale piano voor beginners

Digitale piano’s kunnen tegenwoordig heel goed het speelgevoel van een akoestische piano benaderen. De duurdere modellen slagen daar net iets beter in dan de digitale piano’s in het goedkopere segment. Desalniettemin bieden ook vele goedkopere modellen voldoende kwaliteit om de eerste stappen in de wereld van de piano te zetten. Bovendien heeft de digitale piano een aantal praktische voordelen ten opzichte van de akoestische piano. Zo kan je bij een digitale piano het volume regelen en met hoofdtelefoon oefenen. Ook met andere klanken spelen en een ingebouwde metronoom het tempo laten bepalen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is de digitale piano makkelijker te vervoeren, hoef je ze niet ieder jaar te laten stemmen en is de prijs een pak aangenamer. Voor de prijs van een akoestische piano uit het ‘startsegment’ heb je immers al een digitale piano dat je een echte topper kan noemen.

Hieronder kan je enkele digitale piano’s vinden die uitstekend geschikt zijn voor wie start met piano. Alle modellen die je hieronder kan vinden bieden voldoende speel- en klankkwaliteit om alle oefeningen van je pianoleraar (aan de muziekschool) aan te leren en in te studeren.

Roland FP30

 

De Roland FP30 is een compacte digitale piano met 88 toetsen en een goede aanslaggevoeligheid. Budgetgewijs is hij heel vriendelijk. Met de Roland FP30 heb je niet alleen een goede pianoklank, maar ook enkele leuke extra functies. Zo kan je met de FP30 opnames maken en beschik je over een reeks klanken zoals strijkers, orgel, drums,… Bovendien beschikt de Roland FP30 over een Bluetooth-functie, waarmee je connectie kan maken met populaire apps om piano te leren. De Roland FP30 kan je op een gewoon statief plaatsen, maar er is ook de KSC70, een statief speciaal voor de FP30. Een andere interessante optie is de KPD70, een bij de piano en statief passende oplossing voor de pedalen. Verkrijgbaar in zwart en wit.  Ontdek de Roland FP30 op de webshop! Je kan de Roland FP30 met de bijhorende Roland KPD70 en Roland KSC70 voordelig aankopen als bundel. Een alternatief voor deze Roland digitale piano kopen? Neem contact met onze pianospecialisten!

Yamaha P115

 

De Yamaha P115 is net als de Roland FP30 een draagbare, lichtgewicht digitale piano met een aangename prijs. De Yamaha P115 heeft echter een ander karakter qua klank. De Yamaha P115 baseert zijn klanken immers op deze van beroemde vleugelpiano’s en heeft dat tikkeltje extra als het gaat om het reageren van het geluid op de expressie van het spelen. De afwerking van het klavier en de aanslaggevoeligheid benaderen sterk deze van een akoestische piano. Zo is de aanslaggevoeligheid aangepast volgens het toetsgebied: het klavier speelt zwaarder in de baspartijen en lichter in de hogere regionen. Ook de Yamaha P115 heeft met de L85 een aangepast meubel en met de LP5A een oplossing op maat voor de pedalen. Verkrijgbaar in zwart en wit. Ontdek de Yamaha P115 op onze webshop! Ook de Yamaha P115 kan je samen met de Yamaha L85 en de Yamaha Lp5A voordelig aanschaffen in een bundelpakket. Een alternatief voor deze Yamaha digitale piano kopen? Neem contact met onze pianospecialisten!

Roland F140 R

Met de Roland F140R heb je al een eenvoudig, maar mooi afgewerkt pianomeubel. Deze piano komt met alles erop en eraan. Een statief of pedalen hoef je er dus niet meer bij te kopen. De Roland F140R digitale piano is een meer dan degelijk instrument in zijn prijsklasse. Zo beschikt deze piano over een authentieke en expressieve pianoklank. De stereoluidsprekers hebben een rijk geluid, terwijl het Headphones 3D Ambience-effect je volledig onderdompelt in je pianomuziek wanneer je in je eentje oefent. De ingebouwde ritmische achtergrondbegeleiding zorgt voor extra fun, en geeft je de controle over een volledig muziekensemble dat automatisch de door jou gespeelde akkoorden volgt. De Roland F-140R heeft daarnaast een ingebouwde opnamefunctie een Bluetooth-verbinding voor het gebruik van muziekapps en een USB-poort voor aansluiting op een computer. Ontdek de Roland F140R op de webshop! Een alternatief voor deze Roland digitale piano kopen? Neem contact met onze pianospecialisten!

Yamaha YDP143

 

De Yamaha YDP-143 is een digitale piano die net als de Roland F140R behuisd is in een fraai, doch compact meubel. De Yamaha Arius YDP-143 heeft een meer dan degelijk pianoklavier, dat het toucher van een akoestische piano akelig dicht benadert. Met deze digitale piano voor beginners zal je dus zeker geen verkeerde vingertechniek aanleren. Bovendien staat de klank als een huis. De klanken zijn immers van een erg hoge resolutie en zijn gebaseerd op het rijke geluid van de wereldvermaarde Yamaha CFIIIS concertvleugel. De YDP143 heeft een polyfonie van 192 noten. Aangehouden noten klinken dus natuurlijk uit, en ook in de meest ingewikkelde stukken zullen geen noten wegvallen. Ontdek de Yamaha YDP143 op onze webshop! Een alternatief voor deze Yamaha digitale piano kopen? Neem contact met onze pianospecialisten!

Roland HP603

Wil je meteen gaan voor een echte topper, dan is de Roland HP603 zeker en vast het overwegen waard. Deze digitale piano behoort tot de vermaarde HP-reeks van Roland. Deze reeks werd ontworpen met een unieke filosofie: de klank en prestaties van een concertpiano in je huiskamer brengen. De ‘Supernatural Piano Modelling’ zorgt dan ook voor een geweldige beleving en klank, en gaat zo veel verder dan conventionele sampling. Bovendien beschikt het klavier over ‘Progressive Hammer Action’, waardoor je kan genieten van het aanslaggevoel van een echte vleugel. Kortom: met de Roland HP603 haal je een digitale piano in huis met een uitzonderlijke verhouding qua prijs en kwaliteit. Hoewel de Roland HP603 de looks heeft van een klassieke piano, is hij toch compact en draagbaar. Uiteraard is de Roland HP603 ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ontdek de Roland HP603 digitale piano op onze webshop! Een alternatief voor deze Roland digitale piano kopen? Neem contact met onze pianospecialisten!

Digitale Piano kopen voor beginners: vraag advies

De wereld van de digitale piano reikt natuurlijk veel verder dan deze vijf modellen. Een digitale piano kopen voor beginners: er is voor elk wat wils. Of je nu het budget, het klavier, de klank, het meubel, de interactieve functies of iets anders vooropstelt: er bestaat een digitale piano die jou op het lijf geschreven is. Daarom is het belangrijk je voldoende te informeren en te laten adviseren. In de winkels van Van de Moer Instruments in Aalst en Geraardsbergen staan onze specialisten steeds paraat om je bij te staan in die belangrijke keuze voor je eerste instrument. Samen met jou overlopen we jouw wensen en mogelijkheden en begeleiden we je zo stap voor stap naar jouw ideale digitale piano. Heb je nu al vragen in verband met een digitale piano? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze medewerkers!

 

Mobiele versie afsluiten