nieuws, tips voor drummers

Roland V-drums Acoustic Design (VAD-serie)

Elektronische drums zijn de laatste jaren niet meer weg te denken. Verschillende fabrikanten zoals Carlsbro, Alesis, Behringer, Yamaha, etc. proberen al jaren elektronische drums authentiek te doen klinken en bovendien ook de speelbaarheid te verbeteren. Roland, de marktleider in elektronische drums, claimt met de VAD-serie een akoestisch drumstel zeer realistisch te simuleren.

Het idee van de Acoustic Design drums is niet nieuw, maar Roland laat opnieuw zien dat zij bestaande ideeën kunnen perfectioneren. De VAD-serie is niets anders dan een akoestisch drumstel met gaasvellen en elektronische triggers. Zo krijg je de look en feel van een akoestisch drumstel met de eindeloze mogelijkheden van een elektronische kit.

De VAD-serie bestaat uit drie kits (VAD306, VAD503 en VAD506). De ketels en de hardware zijn zoals te verwachten van ontzettend hoge kwaliteit maar er is een duidelijk verschil tussen de VAD3 en de VAD5.

De kleinste van de drie kits is de VAD306. Hoewel dit drumstel er fris uitziet zijn de ketels een pak minder diep dan een akoestische kit. Het hart van deze kit is een TD-17 drummodule. De TD-17 kwam uit in 2018 en is nog steeds een fantastische drummodule voor elke speler met een gemiddeld budget. De VAD306 is daarnaast ideaal voor spelers met beperkte ruimte.

De VAD506 en VAD503 ogen een pak professioneler. De ketels zijn dieper en komen overeen met die van een echt akoestisch drumstel. De drumsamples worden gegenereerd vanuit de nieuwe TD-27 module.

TD-27 drummodule

De TD-27 drummodule werd samen met de VAD-serie aangekondigd en is de opvolger van de TD-25. Naast de nieuwste drumsamples heeft de TD-27 drie USB-poorten. Deze drie USB-poorten zijn noodzakelijk voor het aansluiten van de nieuwe digitale drumpads. In tegenstelling tot de oude drumpads van Roland zijn hier meer drukpunten en kan je je spel even dynamisch maken als op een echt akoestisch drumstel. Speel je met Dave Weckl-achtige finesse, dan zijn digitale drumpads een must.

VAD-503 vs VAD506

Met de VAD-503 krijg je een kit met de TD-27, digitale snare en digitale 18 inch ride, een tom, floortom, high-hat, crash en de daarbij horende hardware. De VAD-506 geeft je alles dat de VAD-503 heeft met een extra tom en crash cymbaal.

De VAD-serie van Roland zal verkrijgbaar zijn vanaf Mei 2020 en zal te testen zijn in onze drie winkels. Meer informatie vind je op onze website:

https://www.vandemoer.be/nl/roland-vad306-digitale-drumstel-acoustic-design.html
https://www.vandemoer.be/nl/roland-vad503-digitaal-drumstel.html
https://www.vandemoer.be/nl/roland-vad506-digitaal-drumstel.html

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie