orgels, realisaties

VISCOUNT SONUS 60

Plaatsing van een Viscount Sonus 60 te Blankenberge.

De Viscount SONUS 60 is een orgel met drie manualen, een 32-tonig pedaalklavier en 55 registertabs, die elk honderden orgel- en orkeststemmen kunnen selecteren.

Het instrument is leverbaar in zowel hout- als laminaatafwerking en is uitgerust met 8 orgelstijlen (4 vooraf ingesteld en 4 programmeerbaar), waarmee de organist een onbeperkt aantal combinaties kan creëren en opslaan, hetzij in de 128 interne geheugenlocaties of extern via USB. De parameterinstellingen zijn eenvoudig toegankelijk via de grafische display op het frontpaneel. Het “tracker action”-klavier detecteert de aanraking nauwkeurig door de snelheid van het indrukken van de toetsen op te halen. Hierdoor is het mogelijk om het “Tracker Touch”-effect te voelen, oftewel de samenhang tussen de “aanraking” door de organist en de transient attack van elke virtuele pijp.

De Viscount Sonus 60 is ontwikkeld met de prijswinnende en gepatenteerde Physis® fysieke modelleertechniek, die de fysieke fenomenen reproduceert welke betrokken zijn bij de geluidsopwekking van het pijporgel. Hierdoor is het instrument in staat de best klinkende en meest authentieke kerkorgelgeluiden te genereren.

Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie