nieuws, tips voor gitaristen

Kemper en de digitale gitaar revolutie

We kunnen er niet meer om heen. De laatste jaren vind je meer en meer digitale instrumenten op het podium. Toetsenisten genieten al langer van de digitale revolutie. Digitale piano’s klinken authentiek en analoge synthesizers worden perfect geëmuleerd. Ook digital en hybrid drumming is tegenwoordig een must. Professionele gitaristen kunnen nu sinds enkele jaren ook genieten van de digitalisering met high end digitale effectenprocessors. Enter the Kemper Profiler.

De tijd van gigantische Marshall Amp Stacks is voorbij. Je ziet steeds meer professionele gitaristen die digitale effectenprocessor verkiezen boven een gigantisch pedalboard en een resem versterkers en speaker cabinets. Tegenwoordig kan je dezelfde sound creëren uit digitale floorboards en versterkers. Met de Fractal Axe Effects, Line 6 Helix en Boss GT1000 kom je ontzettend ver, maar Kemper klinkt nog net dat tikkeltje beter.

Kemper is al zeer lang bezig met het perfect moduleren van gitaarversterkers. De Profiler is een game-changer voor alle gitaristen. De Kemper Profiler is een digitale versterker met ingebouwde effecten. Bij de aankoop van en Kemper Profiler krijg je standaard 100 profiles, dat zijn presets met elk een ontzettend gedetailleerde modulatie van je favoriete versterkers. Van relatief betaalbare Solid States tot oeroude zeldzame Tube-amps. En die favoriete versterker in je studio, kan je perfect digitaliseren met de Kemper Profiler. Zo hoef je geen versterker van 40 kilo mee te sleuren op tour.

Een amp voor elk scenario

De Kemper Profiler is ook de perfecte versterker voor thuis. Analoge buizenversterkers beginnen pas echt goed te klinken vanaf een stevig volume. Wil je de buren niet lastig vallen tijdens het oefenen van je favoriete solo, maar wil je wel genieten van de sound van een echte buizenversterker dan is de Kemper Profiler de ideale versterker.

Kemper heeft ook een online portaal waar je extra profiles kan aankopen voor een kleine som geld. Zoek je de exacte JCM800 die Dave Murray bespeelde in Iron Maiden? Gewoon even opzoeken en inladen in je eigen Kemper Profiler.

Op live optredens wil je natuurlijk de beste sound, maar dat heen en weer sleuren van zware versterkers en speaker cabinets is niet praktisch. De Profiler kan de klank van je favoriete cabinet ook opnemen en implementeren in je preset. Zo kan je gewoon via de XLR out, rechtstreeks naar de PA. Zo maak je niet alleen jouw leven gemakkelijker maar ook dat van de geluidstechnieker.

Meer informatie over de Kemper Profiler vind je hier.

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie