Roland TM6 full hybrid
nieuws, tips voor drummers

Roland TM-6 PRO en RT-MicS

Tijdens ’s werelds grootste muziekbeurs NAMM, heeft Roland weer het één en het ander aangekondigd. Drummers kregen een voorproefje van wat Roland allemaal in petto heeft. Twee nieuwe producten (de Roland TM-6 PRO en RT-MicS) hebben onze interesse zeker gewekt. 

Roland TM-6 PRO

Roland pakt al enkele jaren uit met de term hybrid drumming. Het is een trend die je de laatste jaren zeker al hebt opgemerkt. De populaire muziek op de radio wordt steeds digitaler en dit live spelen is vaak een uitdaging. Net daarom zie je nu bij quasi elke drummer een SPD-SX in zijn of haar kit verwerkt. Zo’n sample pad is fantastisch maar geeft de speler niet zo veel vrijheid als een echte akoestische kit. De TM-6 PRO is daar de oplossing voor.

Hybrid Drumming for dummies

De Roland TM-6 PRO is een trigger module en moet je zeker niet verwarren met Roland’s TMC-6 van enkele jaren geleden. Toch hebben ze wat gemeenschappelijk. Waar de TMC-6 echter gewoon een trigger midi converter was, heeft de TM-6 PRO heel wat meer te bieden. Het is met de TM-6 PRO de bedoeling dat je je drums gaat aanvullen of layeren. In combinatie met een RT-30HR drum trigger kan je bijvoorbeeld je snare aandikken met een een digitale clap of een van de andere samples. In de TM-6 PRO zitten er namelijk 100 drum kits, 268 instrumenten en 500 preloaded factory samples. Je kan ook je eigen samples in de module uploaden.

Naast het layeren kan je ook de TM-6 PRO gebruiken als drum module. Heb je nog een drum pad liggen dan kan je die aansluiten op de TM-6. Dit werkt ook met bar triggers en digitale drumpedalen. In totaal kan je tot 12 verschillende triggers of pads aansluiten op de TM-6 PRO.

Roland TM-6 PRO

Voor de geavanceerde hybride drummer

Hoewel het allemaal heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk is, vergat Roland de meer geavanceerde hybrid drummers niet. Je kan naast je eigen samples ook volledige backing tracks toevoegen in de TM-6 PRO. Die kan je laten lopen met een clicktrack. De click track kan je routen naar de hoofdtelefoon uitgang of één van de andere direct outputs. Je kan ook de TM-6 PRO gebruiken als USB audio interface met trigger-to-MIDI converter voor een DAW op je computer. Dit is handig wanneer je backing tracks aanstuurt via Ableton.

TM6 Ableton

Tenslotte kan je de outputs routen op welke manier je wilt. Zo kan je kiezen welke klank uit welke output komt. Er zijn tot 3 stereo of 6 mono outputs mogelijk. Zo hou je de klankman ook te vriend.

RT-MicS

Roland RT-MicS

De RT-MicS is een volledig ander toestel. Vind je Hybrid Drumming nog te intimiderend dan ben je met de Roland RT-MicS gesteld. Het is ontzettend gebruiksvriendelijk en eenvoudig maar je moet niet inboeten aan kwaliteit.

Het lijkt op een simpele snare/tom-trigger maar hij is volledig standalone. Je hebt dus geen externe module of computer nodig. Je sluit het aan op je snare of tom en je bent klaar. Elke keer je nu je snare of tom aanslaagt, speelt de RT-MicS een sample. Je kan tussen 8 verschillende samples (bijvoorbeeld tamboerijn, snare, clap) kiezen of je eigen samples toevoegen via de gratis software die je er bij krijgt.

In de RT-MicS zit ook een microfoon die je akoestische snare of tom doorstuurt naar een van de twee outputs. Je kan zelf een balans maken of de klankman het werk laten doen.

Meer informatie van de TM-6 PRO en de RT-MicS vind je op www.vandemoer.be

 

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie