Johannus Live
nieuws

Johannus LiVE Orgel

De Johannus Live zorgt voor een ware revolutie in de wereld van het klassieke orgel: nooit eerder werden immers de mogelijkheden van het digitale orgel zo succesvol gecombineerd met de beleving van het bespelen van een echt pijporgel. Droom je van de klanken van wereldvermaarde orgels van over de hele wereld? Laat het Johannus Live orgel jouw droom verwezenlijken!

Digitaal orgel wordt levensecht pijporgel

De Johannus LiVE orgels bestaan in twee uitvoeringen: de Johannus Live II en de Johannus Live III. Beide instrumenten zijn digitale orgels van de hoogste bouwkwaliteit die ontworpen zijn rond een uniek concept met sampletechnologie. Deze samples bevatten de klanken van roemruchte pijporgels van over de hele wereld, opgenomen volgens de hoogste normen voor digitale audio. Eenmaal ingeladen zorgen deze klanken voor een unieke ervaring: een levensecht, bestaand pijporgel van een monumentale kathedraal bespelen in jouw vertrouwde omgeving.

Kies je luisterpositie: de orgelbank, het orgelfront of verder van het orgel af

De beleving van de authentieke en hoogwaardige klanken gaat nog verder: je kan immers kiezen welke luisterpositie je inneemt in de kerk. Wens je een directe klankafstraling, waarbij de akoestiek secundair is, dan kiest u de eerste positie, van op de orgelbank. Laat je de akoestiek graag wat meer zijn werk doen, dan is de tweede positie aangewezen. Deze tweede positie geeft je de beleving alsof je voor het orgelfront staat. Klank en galm laten versmelten als op een cd-opname kan ook: de derde positie geeft je immers een luisterpositie vanuit het midden in de kerk. In de vierde positie staat u helemaal achteraan in de kerk, en neemt de akoestiek de bovenhand. Bovendien beschikken de orgels over een dynamische dispositie.

Johannus Live: de organist centraal

De Johannus Live is een orgel dat de organist helemaal centraal stelt. Het geluid van de speakers is zo uitgekiend dat deze direct op uw oren afstraalt. De orgelklanken versmelten als het ware met de ruimte waarin het originele pijporgel zich bevindt. Want dat is Johannus Live: met deze technologie zit u theoretisch te spelen op roemruchte pijporgels in beroemde kathedralen.

Wil je graag dit geweldig orgel testen of wens je meer info? Ontdek alle Johannus orgels op onze webstek of neem contact op met onze orgelspecialist!

 

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie