Basis voor lichttechniek
tips, tips licht & geluid

Lichttechniek: basistips & -tricks

Lichten zijn een must have als je gaat optreden of een feestje organiseert. Zij creëren een bepaalde sfeer dat je wenst in de ruimte. Wil jij graag meer weten of lichttechniek? Lees gerust verder want wij geven enkele basistips & -tricks voor lichttechniek.

Spot met één lens

Een spot met één lens is ideaal voor algemene belichting. Je hebt deze met twee soorten lenzen: een gekartelde en platbolle lens. Deze spots worden vaak gebruikt voor frontlicht te geven of tegenlicht.

Spot met lenzenset

Bij een spot met lenzenset kan je de lenzen tegenover elkaar, maar ook ten opzichte van de spiegel en lamp bewegen. Dat zorgt ervoor dat je de lichtbundel kan vergroten en verkleinen maar ook scherper en onscherp kan maken. Deze lampen worden in de showbizz vaak gebruikt om personen op te lichten, maar ook voorwerpen en elementen.

Basis voor lichttechniek.armaturen

Armaturen zonder lenzen

Armaturen zonder lenzen bestaan in twee soorten spiegels, symmetrische en asymmetrische. Het verschil hiertussen is dat bij symmetrische spiegels de lamp in het midden is en bij asymmetrische logischerwijze niet. Daar staat de lamp asymmetrisch ten opzichte van de spiegel. De eerste soort wordt vaak gebruikt als werklicht of voor een decor volledig op te lichten. De tweede geeft een ongelijke spreiding en daarbij worden grote oppervlakten zoals bijvoorbeeld muren gebruikt.

Armaturen PAR-lampen

De PAR-lampen zijn ook gekend als volglichten. Deze lampen zorgen voor één duidelijke richting en hebben een stevige lichtbundel. Je kan deze dus gebruiken om bijvoorbeeld een rock ’n roll- effect te creëren.

Varianten

Natuurlijk zijn dit niet de enige soorten lampen die er bestaan. Je hebt ook kleine, kleurrijke lampen voor op privéfeestjes of lampen met een vorm die geprojecteerd kunnen worden.

Eén ding is zeker, met een goed lichteffect wordt er sfeer gecreëerd waar dan ook. Je kan deze basistips & -tricks voor lichttechniek gebruiken om je helemaal uit te leven op een professionele wijze.

Bewaren

Bewaren

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie