TU-01 clip-on
tips, tips voor gitaristen

Hoe de clip-on tuner gebruiken?

Wil jij graag je gitaar, basgitaar of ukulele de juiste toonhoogtes geven? Dan is de clip-on tuner gebruiken daar het ideale materiaal voor. Het is een klein en compact apparaat dat je overal kan meenemen. Maar hoe moet je deze clip-on tuner nu gaan gebruiken? Je komt het hier te weten.

Stemapparaat: clip-on

Een clip-on is een heel handig stemapparaat dat je overal kan gebruiken. Andere stemapparaten gaan vaak de toon via een microfoon opnemen terwijl een clip-on dat via trillingen doet. De clip-on bevestig je bovenaan je instrument waardoor het altijd in je buurt blijft. Het is dus ideaal om in een luidruchtige omgeving te gebruiken en om overal mee te nemen. Het is heeft een erg compacte vorm zodat het overal in past.

Een clip-on bevestig je aan de kop van je instrument omdat hier de trillingen van de snaren goed worden geregistreerd. Je kan dat zelf controleren door gitaar te spelen en dan aan de kop te voelen. Er zit een bevestigingssysteem aan de achterkant van de clip-on tuner gemaakt uit rubber. Zo blijft die stevig op je gitaar en wordt er geen schade aangebracht.

TU-01 clip-on.stemmen

Instrument stemmen

Een gitaar, basgitaar of ukulele stemmen met de clip-on is heel eenvoudig. Allereerst moet je weten dat elke open snaar een andere naam heeft. Zo zijn is het van laag naar hoog: E, A, D, G, B en dan E. Denk je dat je deze niet zal onthouden? Onthoud dan deze simpele truc: Een Aap Die Geen Banaan Eet. Handig toch? Heb je een basgitaar, dan heb je twee snaren minder. Een basgitaar klinkt lager dus heeft enkel de vier laagste in petto, maar wel een octaaf lager. Hiervoor onthoud je dus: E, A, D en G. Op het scherm van de tuner zal je telkens één van deze letters tevoorschijn zien komen.

Hoe hoger de snaren klinken, hoe meer naar links je moet draaien waardoor ze strakker worden aangespannen. Omgekeerd, hoe lager hoe meer naar rechts. Dat geldt voor rechtshandige personen wanneer je de gitaar vast hebt op de manier je erop speelt. Twee lampjes op je clip-on geven aan wanneer je de juiste tuning gevonden hebt.

Je ziet maar, de clip-on tuner gebruiken is heel handig om je gitaar, basgitaar of ukulele te stemmen. Bestel hem online op de webshop van Van de Moer Instruments.

Bewaren

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie