tips, tips licht & geluid

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen: hier moet je op letten

Wil je een nieuwe koptelefoon kopen? Bij Van de Moer Instruments vind je een groot assortiment koptelefoons van verschillende merken: Beyerdynamic, Marshall, Roland, Stagg, Vox, Yamaha … In elke prijscategorie kan elke soort muziekliefhebber in de webshop een geschikte hoofdtelefoon kopen. Maar hoe beslis je nu precies welke hoofdtelefoon je koopt?

Comfort & geluidsisolatie

Een koptelefoon moet in de eerste plaats comfortabel op je hoofd zitten. Het geluid mag nog zo goed zijn, als de koptelefoon knelt, te veel weegt of te snel wegglijdt, kies je beter een andere koptelefoon. Ook geluidsisolatie kan een doorslaggevende factor zijn. Wil je je afsluiten van de wereld of vind je het belangrijk om alles om je heen te blijven horen? Wil je ongestoord kunnen luisteren én anderen niet storen, dan kies je beter voor een ‘gesloten’ hoofdtelefoon.

marshall hoofdtelefoon kopen

Marshall hoofdtelefoons

Welk type hoofdtelefoon?

Hoofdtelefoons met ‘over oor’-ontwerp en met een beugel over het hoofd omsluiten de oren volledig. Ze zijn vaak robuuster en sluiten het geluid erg goed af, maar ze zijn ook wat zwaarder en nemen wat meer plaats in.

Qua opberggemak zijn ‘op oor’-koptelefoons dan weer wat praktischer. Die zitten ook over het hoofd heen met een beugel, maar de oorcups zijn kleiner en daardoor zijn deze koptelefoons uiteraard ook lichter.

‘In ear’-koptelefoons en oordopjes zijn dan weer heel handig bij het sporten of voor onderweg. Ze nemen nauwelijks plaats in, sluiten afhankelijk van het model het geluid goed af en zijn vaak goedkoper.

nieuwe hoofdtelefoon kopen aalst
Roland RH-5 – Beyerdynamic DT 770M – Yamaha HPH-MT7

Met of zonder snoer?

Als je gaat voor een koptelefoon met snoer, moet je er vooraf goed over nadenken waarvoor je de koptelefoon zal gebruiken. Voor gebruik met elektronische muziekinstrumenten? Dan moet hij zeker lang genoeg zijn. Wil je hem vooral gebruiken met je smartphone? Dan is zo’n lang snoer meestal nogal vervelend.

Geluidskwaliteit

Of het geluid kwalitatief is, is vaak erg persoonlijk. De ene wil liever wat meer bas, de andere houdt meer van scheiding van instrumenten. Als je professioneel bezig bent met muziek, dan zijn je behoeften natuurlijk anders. Bekijk en vergelijk de technische specificaties zoals rendement en impedantie, en aarzel niet om ons vragen te stellen.

hoofdtelefoon kopen

Vox Amphone Lead – Zomo HD1200 – Yamaha Pro-300 white

 

Bij een hoofdtelefoon kopen komt er heel wat meer kijken dan je misschien denkt. Hoe dan ook: kijk verder dan het design en de prijs. Aan comfort en geluidskwaliteit wil je toch liever niet inboeten?

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie