tips

Welk muziekinstrument past bij mij?

Wil je graag een instrument bespelen, maar weet je niet goed welk muziekinstrument past bij jou? Wij lijsten alvast even op welke instrumenten bij welk type personen past. Naast deze tips moet je natuurlijk ook je hart volgen naar welk instrument jouw meeste aandacht naartoe gaat.

Introvert

Ben je een introvert persoon? Dan zijn strijkinstrumenten een goede match voor jou. Hieronder vallen een viool, altviool, cello en contrabas. Met deze instrumenten kan je vaak in een orkest gaan spelen waardoor je in groep bent. Opgelet want discipline is ook één van de vereisten voor strijkinstrumenten. Je moet namelijk veel tijd hebben om inzet te tonen om jezelf te verbeteren. Voor de introverte personen met veel verbeeldingskracht zijn houtblazers ook een aanrader. De houtblazers zijn de dwarsfluit, klarinet, blokfluit, hobo, fagot en saxofoon. De hobo en fagot zijn hieronder de instrumenten waar je zeker en vast geduld moet voor hebben. Dwarsfluit, klarinet en saxofoon zijn ook geschikt voor extraverte personen die graag snel resultaat zien.

Ben je een introvert type met zacht karakter en iets wat ingetogener? Akoestische gitaren en harpen zijn dan heel leuk voor jou. Je kan op je eentje muziek maken en als je wil in een groep gaan spelen zonder in de belangstelling te staan. Toch een dromerig type? Kies dan voor de klassieke gitaar, ook wel Spaanse gitaar genoemd. Hierbij is de harp natuurlijk ook een instrument dat bij je past.

welk instrument past het best bij mij

Extravert

De extraverte personen houden van op een podium te staan met alle aandacht op hen gericht. Percussionisten waaronder vooral drummers zijn heel vaak extraverte personen. Bespeel je zo’n slagwerkinstrument dan kan je terecht bij fanfare-orkesten en (rock)bands. Hier kan je je volledig uitleven. Koperblazers zijn ideaal als je iets snel wil leren en ook graag in groepsverband werkt. De trompet en trombone zijn heel leuk voor extraverte kinderen. Dat kan deels zijn omdat deze instrumenten een hoog volume kunnen creëren.

Beiden

Zijn bovenstaande instrumenten toch niets voor jou? Piano en keyboard past vaak voor beide persoonlijkheden. Een piano geeft je een goede basis om later eventueel naar andere instrumenten over te stappen. Je kan met een piano solo werken maar evengoed in een ensemble. Als beginners of als professional, alles is leuk op de piano.

Misschien heb je nu wat inspiratie om te weten welk muziekinstrument bij je past. Vergeet niet, een instrument kiezen blijft persoonlijk en als je graag een bepaald instrument wil bespelen, maar volgens de bovenstaande tips niet bij je past, laat je dan zeker niet tegenhouden. Volg je hart en neem een kijkje op Vandemoer.be. Hier vind je vast en zeker inspiratie. Hier vind je ook boeken om wat liedjes uit te proberen of je kan lessen gaan volgen om professional te worden.

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie