AER versterkers
nieuws

AER amps: versterker voor akoestische gitaar

Leuk gitaarnieuws: vanaf heden is Van de Moer Instruments ook dealer van de befaamde versterkers voor akoestische gitaar van AER!

AER is een Duits kwaliteitsmerk dat staat als een huis, en is sinds jaar en dag de partner voor akoestische gitaristen. Bij AER noemen ze zichzelf niet voor niets ’the acoustic people’. Zij zien immers het muzikantschap als een ‘way of life’, waarbij authenticiteit en beleving centraal staan.

AER: échte akoestische gitaarversterkers

AER amps zag het levenslicht in 1992, en is zonder meer een gevestigde waarde geworden voor akoestische gitaristen overal ter wereld. Hoe ze dat hebben gedaan? Eerst en vooral door steeds trouw te blijven aan hun doelstelling. Bij AER streven ze immers steeds naar versterkers die je akoestische gitaar ook écht laten klinken als een akoestische gitaar. Zonder franje, zonder vervorming, zonder poespas. En dat is wat een akoestische gitarist wil: de akoestische gitaar die versterkt klinkt zoals de gitaar zelf. Want je wil immers de gitaar horen, niet de amp!

Akoestische gitaar versterken

De akoestische klank van je gitaar natuurgetrouw versterken, het is niet zo evident. In de studio wordt er vaak gekozen voor een (dure) condensatormicrofoon, of een opstelling van meerdere microfoons. Waarom doen ze dat? Wel, de manier waarop wij de klank van een akoestische gitaar ervaren is zeer complex. De projectie, de resonantie, de akoestiek,… Er zijn vele elementen waarmee de klank wordt bepaald, en een opstelling met verschillende microfoons geeft het uiteindelijk het meest natuurgetrouwe beeld. In een live situatie is zo’n opstelling echter moeilijk te beheersen. De microfoons zouden immers vaak problemen met feedback opleveren, en meer dan eens zou je optreden uitdraaien op een waar fiasco. In de praktijk wordt daarom vaak gekozen voor de oplossing van ingebouwde gitaarelementen. Deze werken echter magnetisch of met een zogenaamde ‘piëzo’. De klank daarvan, en zeker van de goedkopere exemplaren, kan nogal ‘koud’, hard en direct uitvallen. De unieke klank en projectie van de akoestische versterkers van AER biedt een oplossing voor dit probleem. Niet alleen je klank zal er op vooruitgaan, ook de praktische kant van de zaak wordt eenvoudiger. De akoestische versterkers vormen immers meteen de ideale monitor, die je zo kan laten doorlinken naar de PA.

AER Alpha

De AER Alpha heeft 40 Watt vermogen, één kanaal met twee instelbare ingangen en een digitale galm. Met de Alpha heb je een kleine, maar bijzonder dappere akoestische gitaarversterker in handen. Hij is immers klein van formaat, maar heeft een geweldige klank die zeker zijn mannetje kan staan in vele situaties. Blijft steeds open en helder klinken, en kan verbazend veel bas aan.

AER alpha

AER Compact 60 3 en AER Compact 60 Slope

De Compact 60 3 is een professionele, compacte doch krachtige versterker voor akoestische gitaar dat zowel in de studio als thuis en op het podium zijn plek heeft. Klein, krachtig én bijzonder gebruiksvriendelijk. Het design van de AER compact is volledig gericht op de singer-songwriter, die zowel voor de akoestische gitaar als de vocals kwaliteit verwacht en eist. De Compact 60 3 bied je dit én meer. Zo is de versterker met de bijgeleverde gigbag overal makkelijk mee naar toe te nemen. De AER Compact 60 3 is de ideale metgezel voor de akoestische performer en zal je nooit in de steek laten! Helder en transparant, en zonder vervorming, zelfs op hoge volumes. De AER Compact Slope biedt je dezelfde specs, maar met een uniek ontwerp die je een nog betere projectie biedt!

AER compact 60 slopeAER compact 60

Benieuwd naar de akoestische versterkers van AER? Kom en ontdek ze in de winkels van Van de Moer Instruments of op de webshop!

 

 

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie