gehoorbescherming festival
tips

Gehoorbescherming festival: tips!

Haaa, de zomer! Staat die voor jou ook gelijk aan festivals? Vergeet dan zeker geen oordoppen in je rugzak te steken. Gaan je kinderen ook mee? Dan bescherm je hun oren ook beter om te voorkomen dat ze gehoorschade oplopen. Voor festivals en andere events met luide muziek zijn er speciale oordoppenGehoorbescherming festival: enkele soorten en tips op een rijtje!

Tips

 • Voor je vertrekt: investeer in goede oordoppen. Nogal logisch, maar wel essentieel. Hieronder vind je enkele merken.
 • Eenmaal aangekomen op de festivalweide: check waar de luidsprekers staan zodat je later strategisch je plek kan kiezen.
 • Voor het optreden: zoek je plekje goed uit, beter niet vlakbij het podium, maar als je echt vooraan wil staan, zoek je best een plekje in het midden.

festival gehoorbescherming

Verschillende soorten gehoorbescherming festival

Blijvende gehoorbeschadiging is op z’n zachtst gezegd geen pretje. Wie vaak naar festivals gaat, investeert dan ook best in oordoppen. Er zijn verschillende soorten op de markt, dus let goed op dat je oordoppen kiest die geschikt zijn voor op festivals. Bij Van de Moer Instruments vind je onder andere deze oordoppen:

 • Alpine Partyplugs
  De Partyplugs van Alpine met speciale muziekfilters zijn universele muziekoordoppen die bestaan uit zacht thermoplastisch materiaal, waardoor de oordoppen zich volledig naar je oren vormen. Ze houden te hard geluid tegen, maar je mist niets van de muziekbeleving en ook de kwaliteit blijft behouden. Je verstaat ook nog steeds mensen die tegen je spreken. Ook handig: ze zijn herbruikbaar, erg eenvoudig in je oren te steken en gemakkelijk schoon te maken met lauw water.
 • Thunderplugs oordoppen
  Ook de Thunderplugs zijn oordopjes die het geluid zodanig dempen dat je geen gehoorschade meer kan oplopen. Ze bestaan uit silicone en bevatten ook een filter voor het geluid. Comfort is door het materiaal gegarandeerd en ze verhinderen een gesprek ook helemaal niet. Hang het aluminium doosje aan je sleutelbos dankzij de sleutelhangerring en zo heb je ze altijd op zak, ook voor eventuele onverwachte, luide feestjes.
 • Fender Concert oordoppen
  Als je toch liever geen herbruikbare oordoppen hebt, zijn er ook nog deze wegwerpexemplaren van Fender. Deze schuimoordoppen moet je wat samenrollen en dan in je oor inbrengen. Met een dempend vermogen van 32 decibel beschermen ze je oren tijdens festivals en andere evenementen met luide muziek op een comfortabele manier. In een verpakking zitten 4 sets. 

gehoorbescherming festival volwassenen

Alpine partyplug – Thunderplugs oordoppen – Fender Concert oordoppen

Gehoorbescherming voor kinderen

Kwetsbare kinderoren moeten nog beter beschermd worden tegen overmatig omgevingslawaai. Hoe dichter ze bij de bron willen, hoe belangrijker dat ze beschermd zijn. Gelukkig zijn er oordopjes die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen, zoals de Pluggies voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Te hard geluid en te harde muziek worden met deze zachte oordopjes gedempt.

kinderen gehoorbescherming festival

Als je van festivals houdt en ervan wil blijven houden, denk dan zeker aan gehoorbescherming. Festival er daarna veilig op los! Zonder irritante piep of blijvende gehoorbeschadiging.

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie