nieuws, tips licht & geluid, tips voor pianisten

Roland MC-101 en MC-707 Grooveboxes

Roland brengt na lange tijd opnieuw een paar grooveboxes op de markt met de Roland MC-101 en MC-707. 

Lang geleden vond Roland de MC-202 uit. Dat was hun eerste echte groovebox. Naast de eerder ontworpen Roland MC4 en MC8, had de MC-202 ook een ingebouwde synthesizer. Maar het was pas vanaf de MC-303 dat deze lijn, de naam Groovebox kreeg. Eerder was dat Music Composer.  De MC-101 en MC-707 behoren dus tot de nieuwe lijn grooveboxes en hebben heel wat gemeen met de Aira-producten.

De basis van de MC is nog steeds dezelfde als vroeger, maar deze generatie zit natuurlijk vol met moderne functies en effecten. Je kan deze toestellen meer vergelijken met de hedendaagse MPC, Circuit of Ableton Live. De MC-101 en MC-707 werken als workstations waarbij je verschillende kanalen hebt die toegewezen kunnen worden als drum, synth of samplesynth. Je kan daarnaast elke kanaal verrijken met de ingebouwde effecten.

Onderaan elk van deze grooveboxes vind je twee rijen rubberen pads. Die gebruik je voor het programmeren van drums, het spelen van synths, clips of loops te starten en stoppen en de effecten aan te sturen.              

Net als in een moderne DAW, kan je songs sequencen door gebruik te maken van de 16 clips per kannaal. Deze kan je organiseren in 8 scenes waardoor je zo gemakkelijk elk songdeel tegelijk kan starten en stoppen.  Het opnemen van audio is beperkt tot 8 maten, dus een hele song met zang of gitaar opnemen, is niet mogelijk. Dit kan je wel met de nieuwe Roland Verselab. Surf naar onze blog of productpagina van de Verselab voor meer informatie.

Net als de TR‑8S is de MC‑707 ingedeeld als een mixer, met een meedere RGB faders en drie knoppen voor elk van de acht tracks. Met het display kan je duidelijk aan de slag, het visualiseert de ingespeelde drumpatronen, audio en MIDI opnames.

Zoek je eerder iets draagbaars en zijn vier kanalen meer dan genoeg, dan raden we de MC-101 aan. Wil je toch een iets serieuzere sequencer met meer mogelijkheden, meer kanalen met een hardware DAW workflow, dan is de MC-707 meer iets voor jou.

Meer informatie over deze MC-101 en MC-707 vind je op onze website. Je kan ook altijd terecht in één van onze winkels voor meer vragen omtrent deze producten.a

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie