nieuws, tips voor gitaristen

Lag HyVibe: de eerste smart-guitar!

De laatste jaren proberen enkele merken de gitaar heruit te vinden. Riversong is er in geslaagd om intonatie en actie op akoestische gitaren te verbeteren, maar het Franse gitaarmerk Lag ziet het anders. Zij kwamen begin dit jaar met de HyVibe reeks op de markt. Wij zijn onder de indruk.

Misschien heb je het al gelezen of heb je zelf al eens gezien: Lag heeft een nieuwe soort gitaar op de markt. Ze noemen het een smart guitar. De HyVibe is wel iets heel aparts en we zijn eerlijk gezegd onder de indruk van de technologie. De HyVibe reeks bestaat uit drie gitaren, de THV10DCE, THV20DCE en de THV30DCE. En hoewel de technologie in de drie gitaren hetzelfde blijft, is er een duidelijk kwaliteitsverschil in de traditionele gitaarbouw. In de verschillende modellen heb je keuze uit ceder, spar of zelfs bearclaw spar voor het massieve bovenblad en khaya mahonie, ovangkol en bocote hout voor het zij- en achterblad.

HyVibe: multi-effect en meer

Allemaal heel indrukwekkend en ze klinken ook één voor één fantastisch, maar het gaat vooral om het ingewerkte HyVibe systeem. Er zit eigenlijk een stevig digitaal component in deze gitaren met ingebouwde multi-effect processor. De gitaar heeft dus een reeks onboard gitaareffecten die je kan selecteren met een paar gebruiksvriendelijke knoppen op dezelfde manier dat je bij een andere (niet-smart) gitaar je tuner zou activeren. En zo heb je keuze uit een hele reeks effecten. ‘Dit klinkt allemaal al indrukwekkend, maar het gaat veel verder dan dat.

De klanken en effecten worden afgespeeld vanuit de gitaar zonder externe luidspreker, maar worden dus geprojecteerd op het bovenblad. Op deze manier krijgt je akoestische gitaar plots een reverb, chorus, delay, octaver, etc. zonder deze te moeten versterken of aan te sluiten aan een interface. Al deze effecten kan je naast het subtiele bedieningspaneel ook nog eens tweaken vanuit een HyVibe app. Daar heb je meer opties om elk detail van de sound aan te passen. Dit is niet alles. De HyVibe reeks heeft ook nog een ingebouwde metronoom, looper en kan ook gebruikt worden als bluetooth speaker. Dit laatste gebruik je vooral om te jammen op je favoriete nummers.

Wij hebben het in Borsbeek al uitgebreid getest. Het is écht iets dat je moet uitproberen. Het enige minpunt is dat de Looper een kleine delay heeft tussen de opnames en dat wordt as-we-speak opgelost. Hier alvast een filmpje.

Meer informatie over de Lag Hyvibe vindt u hier.

 

 

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie