elektrische instrumenten
tips

Elektrisch versus elektronisch

Wanneer is iets elektrisch en wanneer spreek je over elektronisch? Menig muziekliefhebber zal het verschil wel kennen, toch blijft er nog heel wat verwarring over bestaan. Maar er is wel degelijk een groot verschil tussen elektrische en elektronische instrumenten. Lees vooral verder als je dat wilt ontdekken, want wij leggen je uit wat elektrische instrumenten en elektronische instrumenten juist zijn.

Elektrische instrumenten

Elektrische instrumenten en elektronische instrumenten verschillen vooral op het vlak van klanken verspreiden. De elektrische kunnen klanken verspreiden zonder stroom, maar gebruiken wel stroom om de klank ervan te versterken. Onder meer de elektrische gitaar en de elektrische saxofoon behoren tot deze categorie. Bij de elektrische gitaar wordt de klank versterkt door een externe geluidsversterker. Die heeft geen klankkast nodig zoals de klassieke gitaar. Ook blaas-, snaar- en slaginstrumenten kunnen dus elektrisch zijn.

geluidsversterker

Elektronische instrumenten

De klank van elektronische instrumenten wordt geproduceerd door elektronische apparatuur, zoals bij een keyboard, digitale piano of elektronisch orgel. Deze instrumenten hebben nood aan stroom om een goede klank te kunnen produceren. Een keyboard zal geen klank produceren zonder stroom.

De term elektronische muziek slaat in de eerste plaats op muziek die gemaakt wordt door middel van synthesizers, computers of samplers. Ook computermuziek valt onder deze term.
Techno, house, electro, trance, drum and bass zijn een aantal muziekgenres die horen bij elektronische muziek.

Het verschil tussen elektrische instrumenten en elektronische instrumenten is nu volledig uitgeklaard. Alle instrumenten vind je terug in de webshop van Van de Moer Instruments.

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie