piano huurkoop
tips

Piano voor beginners

De piano is een heel mooi instrument en wordt ook vaak gebruikt in hedendaagse muziek. Ben jij in de ban van de piano en wil je deze graag leren bespelen? Dan geven wij alvast enkele tips voor piano voor beginners. Zo kan je al wat oefenen thuis om later eventueel nog lessen te volgen.

A, B, C

Om te beginnen starten we met de letters die bij de toetsen horen. Het is eigenlijk vrij simpel, je moet enkel de eerste letters van het alfabet kennen. Als je naar je piano kijkt, zie je dat de zwarte toesten gegroepeerd staan: per drie en per twee. Starten doen we bij de linker witte toets van de twee zwarte toetsen naast elkaar. Deze is namelijk de C. De toets rechts daarvan is D, daarna rechts E. De twee linkertoetsen van C is uiteraard A en B. Zo vorm je telkens A, B, C, D, E, F, G. G is steeds de laatste letter op de piano. Dat kan je zowel links als rechts van de piano uitvoeren.

piano voor beginners

Akkoorden

Met verschillende letters kan je telkens akkoorden vormen. Met akkoorden kan je dan liedjes spelen. Je kan hier ook beginnen met de C en dan vorm je het akkoord C Minor met de letters C, E en G (telkens 1 toets weglaten). Dat doe je op het rechtse deel van de piano. D Minor is je hand 1 toets opschuiven en vorm je dus met D, F, en A en opnieuw op het rechtse gedeelte. Akkoorden kan je gemakkelijk opzoeken en zo kan je al snel basisliedjes leren spelen.

Piano voor beginners.a b c
Hierbij moeten wij wel vermelden dat in muziekscholen en klassieke opleidingen niet met letters maar met noten het spelen van piano aangeleerd wordt. Als we het gaan vergelijken staat de C voor de do, D voor de re, E voor de mi, … Zo kan je dus do (C), re (D), mi (E), fa (F), sol (G), la (A), si (B), do (C) vormen.

Handen

Je handen op een goede manier gebruiken is natuurlijk een basisprincipe van pianospelen. Vaak is dat geen natuurlijke houding en moet je er dus op oefenen. Een handige tip hierbij is om je hand op 5 toetsen te plaatsen en telkens 1 toets in te duwen zonder je andere vingers te bewegen. Dat kan je ook gaan doen als je niet achter je piano zit maar gewoon op een blad papier met daarop een piano getekend bijvoorbeeld.

Piano voor beginners

Natuurlijk heb je nog steeds een piano nodig om hier op te oefenen. Een digitale piano is daarvoor een goede starter om je beginnerstips toe te passen. Hier kan je ook kiezen welke tonen en geluiden je piano zal maken.

Volg deze tips voor piano voor beginners en wie weet kan jij binnenkort te tofste solo’s spelen!

Bewaren

Bewaren

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie