Beginnerstips voor drummers
tips, tips voor drummers

Beginnerstips voor drummers

Drummer zijn lijkt heel gemakkelijk, maar het vraagt enige inspanning en veel oefening. Wil jij graag drummen maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wij geven je alvast enkele beginnerstips voor drummers zodat je meteen aan de slag kan!

The right place at the right time

Vooraleer je kan beginnen met het leren van drummen moet je natuurlijk een drumstel aankopen. Belangrijk hierbij is dat je een kwalitatief drumstel in huis haalt en dat op een goeie plaats zet. Zeker bij klassieke drums moet dat een plaats zijn waar bijna niemand je kan horen. Als je vaak gaat repeteren kan het luide geluid storend worden voor de buren bijvoorbeeld. Bij digitale drums heb je dit probleem uiteraard niet want hier kan je eenvoudig je hoofdtelefoon aansluiten.

Begin bij het begin

Start op een rustig tempo en leer eerst een goede basistechniek. Dat klinkt logisch maar wordt vaak niet toegepast door te veel enthousiasme. Je kan beginnen oefenen door liedjes op de radio mee te drummen om zo het ritmisch gevoel onder de knie te krijgen.

Beginnerstips voor drummers.begin bij het begin

Spelen of repeteren

Er is een verschil tussen repeteren en echt spelen. Zo leer je tijdens oefeningen hoe je de drumstok goed beheert, ritme onder de knie krijgt, hoe je technieken oefent en veel meer. Bij het echt spelen pas je deze net geleerde technieken toe. Doe je dit niet, dan heb je de neiging om enkel je favoriete nummers te spelen. Niet slecht, maar zo leer je niet altijd nieuwe zaken bij. Om dit op een goede manier te doen is het aangeraden om een planning op te maken wanneer je wat gaat doen. Experimenteer je graag met verschillende geluiden? Met digitale drums kan je verschillende geluiden instellen om telkens wat anders uit te proberen. Deze zijn na het repeteren makkelijk te gebruiken bij optredens.

Drumstok

Je drumstok beheren is één van de basisvereisten als je een goede drummer wilt worden, afhankelijk van het genre muziek dat je graag speelt. Zo heb je een stevige grip nodig om hard te spelen en een soepele grip voor jazz-muziek.

Beginnerstips voor drummers.drumstok

Veel plezier

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om veel plezier te hebben. Als je het niet leuk vindt, zal je minder goed worden in het drummen.

Volg deze beginnerstips voor drummers en word de drummer van je dromen.

Bewaren

Bewaren

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie