Korg ARP 2600 M
tips voor pianisten

Korg – 2021

In het voorjaar van 2021 kondigt Korg weer een hele reeks aan aan nieuwe producten aan. Synth-liefhebbers opgelet: watertanden verzekerd!

ARP 2600 M
Semi modulaire synthesizer
Korg ARP 2600 M

Vorig jaar veroorzaakte Korg een schockgolf in het het vintage synthlandschap met de uizonderlijk natuurgetrouwe ARP 2600. Gebaseerd op de legendarische synth uit de jaren 70. Met de ARP 2600 M verkleint Korg de prestigieuze synth met maar liefst 40% zonder in te boeten op de specs of de onevenaarbare sound. Daarbovenop is deze vintage geïnspireerde synthesizer uitgerust met moderne mogelijkheden als MIDI en USB aansluitingen. Zoals in de foto hierboven te zien is het de prefecte combinatie met de Microkey 37-USB, voor een grootse sound in een klein formaat.

ST-WL
Stijlvolle keyboard stand

Het typische kruisstatief doet je mooie stagepiano vaak geen recht aan. Wanneer een klassieke keyboard standaard niet op zijn plaats is, is er nu de ST-WL. Deze stijlvolle standaard straalt pure klasse uit en ligt volledig in dezelfde lijn met je Korg SV-1, SV-2 en D1 voor in de huiskamer of op het podium wanneer er net wat meer klasse verwacht wordt.

Modwave
Wavetable synthesizer

Waar te beginnen met dit monster?
De Korg Modwave brengt synthese naar een totaal nieuw niveau. Hij bouwt verder op de erfenis van de cultfavoriet DW-8000 die gekend stond voor zijn de combinatie van krachtige wavetable synthese en analoge filters. In 2021 staat de technologie een aantal stappen verder en de krachtige synth-engine in de Modwave is daar geen uitzondering op! Dat je diep kan gaan in het bewerken van je sounds is een understatement: begin met 200 wavetables met elk tot 64 golfvormen, 30+ modifiers, 13 morph types, en maak nieuwe hybride wavetables met de realtime A/B blend. Even snel cijferen en je komt al op meer dan 230 miljoen klanken. En dan is er nog geen aanspraak gemaakt op de modulatie mogelijkheden!
Maar wacht, er is meer!
De Modwave is compatibel met je Serum– en WaveEdit- formaten die zonder probleem opgeslagen kunnen worden in het interne geheugen en gemakkelijk te organiseren zijn in de editor/librarian software!

Daarnaast beschikt de synth over verschillende gekende, kwaliteitsvolle filters zoals de ‘vuile’ filter van de MS-20 of de zwoele van de Polysix en een verbeterde multifilter. 4 envelopes, 5 LFO’s, multi-lane sequencing met onafhankelijke loopers voor een eindeloos modulerende sound.
Daarbovenop is dit alles gemakkelijk te bedienen met de vele, duidelijke uitgelegde knoppen én de Kaoss physics, een X/Y-pad die visueel gepresenteerd wordt op het duidelijke LCD-scherm.
Voeg daar nog eens een arsenaal aan effecten als compressors, EQ’s, chorus, flangers, phasers en stereo delays, bovenop de karakteristieke processors zoals de Wave Shaper, Talking Modulator, Reverse Delay, Multiband Mod Delay en Overb (van de OASYS en Kronos), plus gemodelleerde effecten, waaronder VOX-gitaarversterkers, VOX-wah, multi-head tape-echo en een verzameling klassieke gitaarpedalen aan toe.

Kan je nog volgen?
Geen probleem want de ingebouwde, intelligente randomiser geeft je inspiratie een duwtje in de juiste richting.
Kortom, geen klank die je niet kan maken met deze ongelooflijk uitgebreide synthesizer.

minikorg 700FS
De synth waar het allemaal mee begon

In 1973 kwam de eerste Korgsynth, de miniKorg 700, op de markt. En de rest is geschiedenis…
Met de minikorg 700FS keek Korg er zeer nauwlettend op toe dat de nieuwe uitvoering van deze legende zo getrouw mogelijk bleef aan het origineel. Onder toeziend oog van Fumio Mieda, die de originele minikorg mee ontwierp, is het team van ingenieurs er is geslaagd om de warme, analoge klank van toen opnieuw te capteren in de gelimiteerde uitvoering.
Let op!
Van deze synthesizer is slechts een zeer beperkte oplage beschikbaar, dus wees er snel bij!

LP380-U
Nieuwe versie met USB-aansluiting

De Korg LP380 staat bekend voor zijn strakke design en uiterst goede klanken voor een aangename prijs. De LP380U is nu uitgevoerd met een USB-aansluiting zodat je zonder moeite je piano kan aansluiten aan je tablet of computer om zo via midi op te nemen in je favoriete DAW.

GM-1
Groep metronoom

Samen naar een metronoom luisteren is altijd moeilijk geweest. Met de GM-1 is dit geen probleem meer! Je kan een onbeperkt aantal metronomen aan elkaar koppelen waarbij de eerste de master wordt en al de rest het tempo volgt. Ideaal voor brassbands, harmonie orkesten of zelfs dansers die synchroon moeten dansen. De GM-1 biedt een discrete oplossing!

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie