verschil tussen elektrische, akoestische en klassieke gitaar
tips, tips voor gitaristen

Verschil tussen elektrische, akoestische en klassieke gitaar

Iedere startende gitarist zal zich de vraag stellen voor welke gitaar hij of zij het best kiest. Welk model makkelijker is, daar bestaan echter heel wat verkeerde opvattingen over en daarom zullen wij hier het verschil tussen elektrische, akoestische en klassieke gitaar uitgebreid bespreken.

Klassieke gitaar

De klassieke gitaar beschikt over nylonsnaren en wordt meestal met de vingers bespeeld. In het begin zou een klassieke gitaar minder pijn doen aan de vingers, al verdwijnt de pijn sowieso na een aantal weken oefenen. Het klassieke model is relatief groot en komt het vaakst terug in de klassieke muziek, flamenco, jazz en kampvuurmuziek. Omdat ze groter is van uiterlijk is het voor mensen met kleine handen of korte vingers niet zo eenvoudig om te bespelen. Deze gitaar heeft verder geen extra versterker nodig waardoor je ze spontaan overal kan bespelen.

klassieke gitaar online kopen

Akoestische gitaar

De akoestische gitaar heeft staal- of soms nikkelsnaren waardoor de klank veel luider en scherper is. In tegenstelling tot de klassieke gitaar kan je hier makkelijk akkoorden op spelen door de smallere hals. De akoestische gitaar komt terug in allerlei muziekgenres: jazz, folk, blues, pop, country en akoestische rock. Net zoals de klassieke gitaar kan een akoestische gitaar ook bespeeld worden zonder versterker, al is de klank automatisch al redelijk luid.

akoestische gitaren online kopen

Elektrische gitaar

Het verschil tussen elektrische, akoestische en klassieke gitaar is te zien aan het uiterlijk van het elektrische model. Dat is dunner dan de andere exemplaren. Het model wordt gebruikt in klassieke muziek, folk, jazz, pop, country, rock, metal, flamenco, blues, grunge,… Tegenover de vorige modellen, moet je de elektrische gitaar wel aansluiten op een versterker want de gitaar zelf maakt weinig geluid.

elektrische gitaren online kopen

Maar hou in het achterhoofd wanneer je een gitaar moet uitkiezen dat het ene model zeker niet makkelijker of moeilijker te bespelen is dan het andere. Het leerproces van het instrument – klassiek, akoestisch of elektrisch – blijft hetzelfde. Nu je het verschil tussen elektrische, akoestische en klassieke gitaar kent, kan je bij Van de Moer terecht om je een exemplaar aan te schaffen!

Vorige Bericht Volgende Bericht

Dit vindt u misschien ook interessant

Geen Reacties

Plaats een reactie